Ryssland – Ett land med något för alla

30 maj 2019 jonas olsson
Ryssland - Ett land med något för alla

Oavsett om det är blomstrande vår eller ruskig höst är en inbokad resa i kalendern alltid en uppiggande krydda i vardagslivet. När måndagsmorgnar känns omöjliga att ta sig igenom eller disken i diskhon en onsdagskväll är överväldigande är tanken på att man snart kommer befinna sig någon annanstans och få en paus från vardagen guld värd.

Ett underskattat resmål är Ryssland. Ett väldigt omtalat och geografiskt enormt land med mycket att erbjuda!

 

Vad Ryssland har att erbjuda

Ryssland är världens största land med en yta på över 17 000 000 km². Landets storlek innebär att landet har en bred kulturell och geografisk variation. I landets huvudstad Moskva och i den populära turiststaden St Petersburg finns vackra byggnader att vila ögonen på och rika kulturliv. Kring Svarta havet finns flera badorter och Sibirien med sina iskalla vintrar börjar som smått väcka intresse hos turister. Dit tar man sig lättast med den transsibiriska järnvägen.

 

Ryssland har en unik ståndpunkt i att det sträcker sig över två kontinenter och världsdelar, Europa och Asien. Det innebär att landet har influenser från båda hållen vilket skapar en mix som inte går att hitta någon annanstans i världen. Det ryska klimatet är som varmast under sommaren i juli och augusti och de månaderna utgör även högsäsongen för landets turism.

 

Praktiska råd inför en Rysslandsresa

För att resa till Ryssland krävs det att man ansöker och tillhandahåller ett visum. Det vanligaste vid en kortare resa till Ryssland är att ansöka om ett turistvisum.

 

Rysslandsresor är ett företag som hjälper till med visum till Ryssland. De kan hjälpa till med alla olika typer av visum och guidar dig genom hela ansökningsprocessen. För att söka visum till Ryssland krävs ett originalpass som är giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. Det behövs även ett passfoto i färg taget med vit bakgrund samt ett reseförsäkringsintyg på engelska. Läs mer här: https://www.rysslandsresor.se/.

Fler nyheter