Riktiga böcker är alltid vinnare

17 juli 2019 jonas olsson
Riktiga böcker är alltid vinnare

Tack vare teknikens framfart kan man idag läsa en bok utan att faktiskt ens hålla i själva boken. Olika streamingtjänster erbjuder generösa bibliotek av ljudböcker där du kan välja och vraka bland tusentals olika titlar,  och du kan enkelt plöja igenom dem utan att bokhyllan där hemma blir proppfull. Om du ändå föredrar att läsa framför att lyssna, är det precis lika enkelt – du laddar bara ned e-böckerna i din telefon eller surfplatta. Men hur smarta och smidiga de här nya sätten än må vara, kan de aldrig mäta sig med en riktig bok. Känslan av att bläddra igenom sidorna och känna doften av det tryckta pappret är svårslagen och precis lika magisk nu som för tusen år sedan. Böcker är en konstform vi ska vara rädda om, lika viktig historiskt som den är nu och för framtiden. 

 

Bind ett protokoll eller laga ett antikt loppisfynd

Det är inte bara företag och statliga verksamheter som kan anlita ett bokbinderi, du som privatperson är såklart också varmt välkommen. Ta med dig den där riktigt gamla favoritboken som håller på att falla isär, och få den lagad. Eller kanske har du något eget alster där hemma som du skulle vilja göra en riktig bok av. Oavsett om det gäller att laga andras verk eller göra verklighet av din egen författardröm, kan ett bokbinderi hjälpa till.

 

Ett hantverk värt att bevara

Njut av att vara riktigt analog och välj traditionella böcker framför digitala varianter. Du slipper att oroa dig för osäkra wifi-uppkopplingar, batterier som håller på att laddas ur och är dessutom rädd om dina ögon. Exempelvis är Rybrants bokbinderi ett av flera svenska bokbinderier som kan hjälpa dig att såväl bevara och restaurera äldre böcker som att binda in nya verk. Ta med årsredovisningen, mötesprotokollet eller din egna roman och få dem riktigt fint inbundna av erfarna och kompetenta proffs.

Fler nyheter