Frigolitskyltar för företag sticker ut

30 maj 2022 patrick pettersson

editorial

En allt vanligare syn i mässhallar runtom i landet är att företag väljer att sätta upp stora frigolitskyltar i sina mässbås. Frigolitskyltar för företag har blivit nästan synonymt med PR-arbete på mässor och andra tillställningar. Det räcker alltså inte längre med en enkel skylt för att sticka ut i mängden.

Den som vill ligga i framkant gör alltså klokt i att satsa på något som bokstavligt talat sticker ut – frigolitskyltar i 3D. När du pratar med en potentiell leverantör av frigolitskyltar kan du höra dig för om de arbetar med CNC-fräsning med full 3D. Då kan du skapa skyltar och utställningsmaterial i vilken form som helst.

 

Dagens frigolit är lättare än trä, men lika hållfast och blankt

Du ska också tänka på att frigolit i dag är långt ifrån det sköra, sammanfallande material som det en gång var. Dagens frigolit kan pressas mycket tätt, och få i princip samma hållfasthet som en del träslag. Det öppnar för stora möjligheter vad gäller design och utförande på frigolitskyltar och andra produkter. Här kan man se några exempel: https://www.scandexpo.se 

 

Du kan också välja helt släta ytor på frigoliten, vilket innebär att din skylt eller produkt kan sprayfärgas eller lackas till en fullkomligt blank yta. Samma finish som vilken MDF-produkt som helst, med andra ord, men med en betydligt lägre vikt. 

 

Frigolitskyltar

 

Låt dig inte luras – lyxiga skylten är av frigolit

Säkert har du varit inne på många kontor och mässmontrar och blivit imponerad av företagens lyxigt glänsande skyltar i metall. Men med stor sannolikhet är det inte en metallskylt som satts upp på väggen – utan en frigolitskylt med finish i metallic. 

Dagens frigolitskyltar är nämligen så naturtrogna att de kan lura även det mest skarpsynta öga. Här samverkar form och funktion på ett mycket lyckat sätt – framför allt för den som slipper baxa ut en tung metallskylt till mässan.

Fler nyheter