Altan med dubbel altandörr och vitmålat staket, eller kanske inglasad?

29 september 2021 jonas olsson

Drömmer du om att bygga en altan till ditt hus? Det kan bli en härlig uppgradering av huset, och kommer säkerligen inbjuda till många tillfällen för grillkvällar och fikastunder under varma sommarkvällar.

Kanske har du redan bestämt dig för att genomföra ett altanbygge, och är nu i planeringsstadiet? Då står du inför en rad olika val. Ska altanen vara inglasad eller öppen? Om den är öppen: med eller utan tak? Staket eller utan staket? Vilka färger ska användas? Besluten som ska tas är många.

Något annat som ska beslutas om är dörren ut till altanen. Det går förstås att bygga exempelvis ett trädäck även utan att sätta in en altandörr. Men att kunna kliva rakt ut på altanen gör ändå altanupplevelsen lite mer komplett.

 

 

Hur väljer man rätt altandörr?

Det finns många olika sorters altandörrar att välja på. För att få lite hjälp på traven kan du ta en titt hos en återförsäljare av altandörrar för att se vad som överhuvudtaget finns. Du kan också hitta inspiration genom att titta på bilder av andras altaner och se vilka dörrar de har valt.

Antingen kan halva dörren vara en fönsterruta, eller så kan du välja en med fönster ända ner till golvet. Det finns även både enkla och dubbla altandörrar. Är du sugen på en

dubbel finns olika varianter bland annat på https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr.

Valet av altandörr kan förstås påverkas av flera faktorer. Priset är en. Vilken är budgeten och hur stor del av den ska läggas på på dörren? En annan faktor kan vara vilket utrymme som finns. En dubbel altandörr tar upp mer plats i rummet där den placeras. Det estetiska kan också vara viktigt, men det gäller att ta alla alla faktorer i beaktande och hitta den dörr som passar bäst för just din altan.

Fler nyheter