Värmepumpar – fördelaktigt för ditt hem

04 juli 2019 jonas olsson
Värmepumpar – fördelaktigt för ditt hem

En värmepump kan hämta energi från kyla och värme som befinner sig i luften, marken, berggrunden eller till och med vattnet. Att använda en värmepump för ditt hem eller arbetslokal, innebär stora kostnadsbesparingar. Samtidigt som du sparar en stor mängd pengar på denna mer naturliga luftkonditionering, så tar du hand om miljön.

Det finns många typer av värmepumpar, du kanske oroar dig över vilken som kommer att passa dig bäst? Är du osäker på vilka energikällor som finns vid ditt hem så kan du kontakta en certifierad installatör, som kan guida dig till rätt val.

 

 

Så här beställer du rätt värmepump

Det är lätt att hitta ett företag som både säljer och installerar värmepumpar. Behöver du skaffa värmepumpar i Växjö kan du vända dig till Kyl & Maskinservice i Växjö AB. De tar hand om installationer av värmepumpar och utför även service och reparationer på dessa.

Beroende på vilka energikällor som finns där du bor och hur ditt hus ser ut kan olika typer av värmepumpar behövas. Det finns luft-pumpar, luft-luft- pumpar och pumpar som drivs på bergvärme och jordvärme. Bergvärme eller jordvärme är naturliga energikällor, vilket blir billigast för dig och är bäst för miljön.

 

Vikten av att anlita installatör

Varför bör man använda sig av en installatör? Litar du endast på egen research och köper en värmepump som du själv tänker installera, finns det risken att någonting går snett och att du själv blir tvungen att betala nya och högre kostnader. Det är säkrare och blir billigare i längden om du anlitar en installatör som kan sitt arbete. En certifierad firma med erfarna installatörer lovar dig garanti och uppstår det något krångel kort efter installationen så vet du att dem kan hjälpa dig, ofta utan extra kostnader.

Kontakta installatören i din stad för att ta reda på vilken värmepump som är just den som möter dina behov.

Fler nyheter