Varför du borde skaffa en kundklubb med kundlojalitet till ditt företag!

24 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Har ni en kundlojalitetsklubb i ditt företag för dina kunder? Om inte bör du verkligen överväga att inrätta en! Det finns många fördelar med att ha en kundlojalitetsklubb, och det kan vara ett utmärkt sätt att öka kundbindningen och uppmuntra kunderna att spendera pengar. Vi kommer ta en titt på de olika typerna av kundklubbar som finns tillgängliga och hur prissättningen kan variera beroende på vilken typ av klubb du väljer.

Fördelar med klubbar för kundlojalitet

Det finns många fördelar med kundlojalitetsklubbar, men den viktigaste är att de kan bidra till att öka kundlojaliteten. Om du erbjuder lojalitetsbelöningar, till exempel rabatter eller gratis produkter, kommer kunderna att vara mer benägna att fortsätta att göra affärer med dig. Detta beror på att de vet att de kommer att spara pengar genom att vara en lojal kund. Dessutom kan kundlojalitetsklubbar bidra till att uppmuntra kunderna att spendera mer pengar. Om du till exempel erbjuder en rabatt för varje 1000 kronor som spenderas kan kunderna vara mer benägna att göra större inköp för att nå tröskeln och få rabatten.

kundklubb

Olika typer av kundlojalitetsklubbar

Det finns två huvudtyper av kundlojalitetsprogram: poängbaserade och nivåbaserade. I ett poängbaserat program får kunderna poäng för varje köp som de gör. Poängen kan sedan lösas in mot rabatter, gratis produkter eller andra belöningar. I ett nivåbaserat kundlojalitetsprogram placeras kunderna i olika nivåer på grundval av sina utgifter. Ju högre nivå, desto fler förmåner och belöningar får kunden. En kund i den högsta nivån kan till exempel få fri frakt på sin order, exklusiv tillgång till försäljning eller VIP-kundtjänst.

Prissättning av kundlojalitetsklubbar

Prissättningen av kundlojalitetsprogrammen varierar beroende på vilken typ av klubb du väljer. Poängbaserade kundlojalitetsprogram är vanligtvis billigare än nivåbaserade program eftersom de inte kräver lika stora investeringar för att inrättas. Inspirationcompany kan ge dig vägledning i upprättandet av din kundklubb.

Fler nyheter