Varför är pizzan så älskad?

25 juni 2020 jonas olsson

Sedan länge har pizzan varit allas favorit, med endast få undantag. Pizzan har sina rötter i ljuvliga Italien. Men i Sverige har man också gjort pizzan till sin egen. Sanningen är att Sverige inte är det enda landet som njuter av en god pizza. 5 biljoner pizzor säljs över hela världen varje år. Varför är den så populär? Kan det vara blandningen av pizzabotten, tomatsås och ost i mängder? Formen? Eller är det självaste pizzerian som är mysig? Vad det än är som triggar oss människor till att älska och äta mer pizza, så är det en sak som aldrig kommer att förändras: pizzan är en av de bästa maträtterna som uppfunnits.

 

Vad ska det vara – vesuvio eller napolitana?

Det finns en oändligt lång lista på variationer och toppings som man kan ha på pizzan. De klassiska brukar ha en tomatbaserad sås och någon typ av chark, skinka eller kött som topping. Men det finns även alternativ för glutenallergiker, vegetarianer och veganer. Alla ska få kunna äta pizza och njuta av det. De som äger pizzerior i Stockholm behöver en pizzagrossist som kan levererar goda råvaror för att skapa de underbaraste pizzorna. Tomatsås under ett täcke av smält ost med en lämplig topping. Får det inte munnen att vattnas?

 

 

En stund för att njuta tillsammans

Att äta tillsammans har sedan årtusenden tillbaka varit ett bevis på vänskap. Det är därför vi njuter av att äta en god måltid tillsammans med våra nära och kära. Varför inte åka till pizzerian en stund för att träffas med kompisarna och dela en trevlig pizza-stund tillsammans? De finaste minnen man kan ha, brukar vara just från improviserade besök på pizzerian, i gott sällskap och med en smarrig pizza. Eller varför inte chilla med Netflix och pizza hemma? Med pizza blir man både mätt och belåten, så som man ska bli.

Fler nyheter