​​Tips för den som ska köpa bänkskiva i Malmö

16 februari 2022 Lily Hansen

editorial

Köket har en central plats i hemmet och till skillnad från i många andra länder bjuder svenskar gärna hem vänner på middag, ända in i köket. Därför betyder också en köksrenovering så mycket mer och köket får gärna vara både funktionellt och trivsamt. I takt med att samhället också har blivit mer miljömedvetet väljer man gärna naturliga material som håller länge.

Bänkskivan är viktig i köket och den får gärna utmärka sig lite extra. Vackra material som keramik, dekton, glas och natursten kan lyfta vilken köksinredning som helst till nya höjder. Visst kostar de lite extra, men de är tåligare än andra material och har lång livslängd. Natursten som marmor finns också i många olika kulörer som till exempel vitt, grönt, brunt, rosa och svart. Det gör det enkelt att matcha bänkskivan till övrig inredning i köket. 

 

Bänkskiva malmö

 

Vissa bänkskivor av sten kan vara känsliga för syror

Den som letar efter en bänkskiva i Malmö ska titta lite extra på material som marmor, granit och kalksten. Dessa naturstenar passar i stort sett till alla typer av kök. Bänkskivor av sten är också överlag väldigt tåliga och håller sig snygga i många årtionden. De klarar värme bra och är även lätta att rengöra. 

Det enda man kan behöva tänka på är att de mer porösa stenarna som kalksten och marmor kan få matfläckar som innehåller syra som exempelvis citron och vinäger. Men behandlar man stenskivan med såpa eller medel som är speciellt avsett för stenskivor är detta inget större problem.

Vilken bänkskiva tål värme bäst?

Om man däremot vill ha en mer tålig bänkskiva som inte kräver något underhåll alls ska man välja hekton. Det är ett material som består av olika typer av mineraler och som är enormt värmetåligt. Det sägs till och med att det kan stå emot en eldsvåda.

Fler nyheter