Tandläkare i Kista som arbetar för att lindra tandvårdsrädsla

28 april 2021 Cecilia Olsson

Att gå till tandläkaren är sällan något man ser fram emot att göra. Det kan kännas tråkigt eller fruktansvärt ångestfyllt beroende på hur man är som person. Oavsett vad man tycker om tandläkarbesök så är det otroligt viktigt att man faktiskt genomför dem. Den som struntar att göra regelbundna besök kan råka ut för mycket smärta och dyra behandlingar till följd av att små fel har fått möjlighet att växa sig stora. Som tur är finns det tandläkarkliniker som har full förståelse för de som upplever stark ångest och kan göra sitt bästa för att hjälpa.  

En trygg miljö kan underlätta besöket 

I Barkarbystaden finns det till exempel en tandläkarklinik som har lång erfarenhet av att ta emot patienter med tandvårdsrädsla. Magical Dental är en modern klinik som erbjuder kvalificerad tandvård i en stressfri miljö där man som patient kan känna dig lugn och trygg. De anser att alla har rätt att få sina tänder undersökta utan att det ska orsaka ångest och de arbetar därför tillsammans med patienterna för att hitta hållbara lösningar som leder till att patienten kan genomgå undersökningar och behandlingar utan stort obehag. 

En trygg process som gör det möjligt att slappna av

Om man informerar personalen på Magical Dental kliniken om sitt obehag inför ett besök så börjar de med att boka in ett samtal där man får förklara vad man tycker är jobbigt. Därefter lägger tandläkaren upp en behandlingsplan som passar utifrån det. Tandläkaren låter patienten få tid att slappna av och följer därefter de steg som är överenskomna sedan tidigare, allt för att tandläkarbesöket ska gå så smidigt som möjligt. Tandläkarna hos Magical Dental har många patienter som överkommit sin rädsla och idag besöker kliniken regelbundet.

Det är dumt att gå runt och må dåligt inför och under ett tandläkarbesök, läs mer och boka tid på https://www.tandlakarekista.se/.

Fler nyheter