Ta hand om miljön och spara pengar med värmepump

04 juli 2019 jonas olsson
Ta hand om miljön och spara pengar med värmepump

Hur kommer det sig att en värmepump kan spara pengar och göra en insats till en bättre miljö? Värmepumpar är en luftkonditionering som tar vara på bland annat, naturliga energikällor. Till exempel energi som lagras i luften, marken och berggrunden som förnyas av sig själv. Du kan ersätta en elektrisk eller gasdriven luftkonditionering med denna värmepump och dra ner kostnaderna, i bästa fall, upp till 75%. 

 

Olika typer av värmepumpar

Den finns en stor mängd av värmepumpar, det kan till och med kännas överrumplande när man vill köpa sin egen. En värmepump hämtar energi från luft, sol och mark. Det finns luft-luft-pumpar, luft-pumpar, bergvärmepumpar och jordvärmepumpar m.m. Söker du det mest ekonomiska och har du tillgång till bergvärme eller jordvärme så ska du investera i en sådan värmepump. Eftersom dessa energikällor förnyas helt naturligt kan du skaffa konstant energi till väldigt låg kostnad. 

Det är lätt att komma över värmepumpar i Växjö. Kyl & Maskinservice AB hjälper dig gärna att hitta den slags värmepump som passar dina behov och din omgivning bäst. De räknar även med certifierade installatörer och erbjuder service och reparationer.

Ta hand om värmepumpen

Kan man köpa och installera värmepump utan hjälp av en certifierad installatör? Visst går det. Men det kan uppstå tråkiga konsekvenser. Installerar man en värmepump själv eller med en oerfaren installatör finns risken att det är fel pump. En dålig installation kan dessutom skada produkten eller orsaka dyra reparationer i framtiden. Man ska alltså vara smart när man investerar i en värmepump. Låter man installationen utföras av professionella hantverkare kommer företaget att leverera ett arbete med garanti och därför ofta stå för extra kostnader ifall någonting strular kort efter. Vissa bolag inkluderar även service och vissa reparationer i priset.

Du kan kontakta installatören för att ta reda på vilken värmepump det är som passar just dina behov och din bostad.

Fler nyheter