Stort utbud av billiga dockor

23 januari 2022 jonas olsson

editorial

De flesta barn uppskattar dockor, i såväl stora som små storlekar. Det kan vara en babydocka eller en barbiedocka som ger ditt barn en rolig lekstund. Dockor finns i väldigt små storlekar som exempelvis dockor som passar till dockskåp. Sedan finns det även dockor som är lika stora som en riktig baby och allt däremellan. Du kanske själv har lekt med dockor när du var barn och kommer ihåg hur roligt det var.

Barn uppskattar att få ta hand om en babydocka, mata den och klä på dockan fina kläder. Under leken tränar barnet på bland annat finmotorik och språk. Det är ett bra tillfälle att lära barnet vad de olika klädesplaggen och kroppsdelarna heter. En docka är en bra leksak som är både rolig att leka med samt lärorik för barnets utveckling.

 

billiga leksaker

 

En docka behöver inte kosta mycket för att ge glädje till barnet

Utbudet av billiga dockor är stort, så det behöver inte bli kostsamt för dig att ge ditt barn en passande docka. Ditt barn bryr sig inte om vad dockan kostar, du kan med fördel köpa en billig sådan. Då har du råd att köpa flera dockor eller något roligt tillbehör. Det går även bra att ta någonting som finns hemma att använda till dockan. Urväxta barnkläder, potta, filt och kudde är bara några exempel på saker som du kanske inte behöver köpa extra.

Underlätta läkarbesöket med hjälp av en docka

En docka kan användas för att avdramatisera ett eventuellt läkarbesök. Det finns dockor som du kan köpa där det ingår olika sorters läkarutrustning. Några saker som följer med är ett stetoskop, en spruta och en termometer. Du och ditt barn kan lyssna på dockans hjärta, ta tempen, ge en spruta med mera. Med hjälp av dockan kan du förbereda barnet på vad som kan att hända vid ett riktigt läkarbesök.

Fler nyheter