Malung – den pigga tusenåringen

10 juli 2019 jonas olsson
Malung - den pigga tusenåringen

Malung i Dalarna är en ort med gamla anor. Riktigt gamla anor, faktiskt. Som den första orten i Dalarna att benämnas i skrift för nära tusen år sedan, har Malung en lång och gedigen historia. Med en kyrka från 1200-talet och flera andra vackra gamla byggnader, är Malung mycket väl värt ett besök för den historieintresserade. Föredrar man en mer aktiv semester har Malung ett mycket rikt utbud även på den fronten. I närliggande Sälen kan man ägna sig åt såväl skidåkning och hundsläde vintertid, som fjällvandring och besök i Lindvallens Fäbod på sommaren. Trots sin ringa storlek, har Malung något som passar alla!

 

Glöm inte dansskorna

Planerar du att besöka Malung under sommaren? Försök att pricka in den årliga dansbandsveckan som äger rum i mitten av juli. En riktigt härlig musikfestival som bjuder på mycket glädje, gemenskap och naturligtvis massor av dans och musik. Dansbandsveckan, som startade 1986, lockar varje år tiotusentals danssugna besökare och har verkligen satt Malung på kartan. Var det länge sedan du slog klackarna i taket? Ta det lugnt. Det går precis lika bra att bara titta på, njuta av musiken och den glädjefyllda, festliga atmosfären. Och vem vet, kanske rycks du ändå med i en foxtrot tillslut. 

 

Boende i Malung

Malung är naturskönt beläget omgivet av böljande kullar, fjälltoppar och den vackra Västerdalälven. Ska du semestra på orten och letar boende, kan du välja mellan att bo med naturen som granne eller mer centralt. Campingplatser och stugor finns att hyra, men föredrar du istället att bo på hotell i Malung kan du kika in på exempelvis http://myckelbynsgastgiveri.se/. Här bor du vackert vid älven i en historisk miljö, och för den som söker lite extra avkoppling finns här även ett härligt spa. 

Så vad väntar du på? Passa på att boka din resa till Malung redan idag. 

Fler nyheter