Konsten att lysa på scenen

21 maj 2019 jonas olsson
Konsten att lysa på scenen

Har du tankar på att ordna en musikshow eller talangjakt? Kanske är du medlem i en teatergrupp som vill sätta upp en pjäs. Vad du än har för ett kreativt projekt på gång, så vill du säkerligen nå fram med ditt budskap och beröra publiken känslomässigt. Ett övertygande sätt att göra det på är att hyra en ljusanläggning som gör din föreställning rättvisa. De olika inslagen med musik, rörelse, sång, drama och olika sorters rekvisita får ett så otroligt stort mervärde med rätt sorts lampor och ljus. Det blir en helt annan helhetsupplevelse.

 

 

Proffs hjälper dig att synas

Det finns riktiga ljusproffs och ljustekniker som kan hjälpa dig välja den mest optimala utrustningen för just dina behov. Du kan känna dig trygg om du anlitar ett av alla företag som har vana vid alla sorters större evenemang. Det finns vanliga, energisnåla LED-lampor, som lyser med antingen fast eller blinkande sken. Det finns också lite mer avancerade valmöjligheter. Oavsett är de alla lätta att koppla in med en sladd i väggen. Du kan t.ex. hyra en ljusmixer och kabel för styrning.

En rökmaskin kan du också hyra för en häftig effekt. Du kan få discoljus där lamporna blinkar i takt med musiken. Men det går lika bra att få en stillsam stämningsbelysning.

 

Konferenser, bröllop och event

Ska man ordna ett lite större arrangemang är det viktigt att man kan lita på att tekniken fungerar. De företag som regelbundet jobbar inom underhållningsbranschen har ljustekniker som är vana vid stora scener, och de följer turnéer runt om i landet. Ljusteknik i Falun är lika lätt som i övriga delar av landet, så det finns alltid ett proffs i närheten. Om det exempelvis gäller ett bröllop med många gäster, blir det också en upplevelse för livet för alla som deltar.

Det kan vara klokt att hyra en ljusanläggning som gör festen till något alldeles extra.

Fler nyheter