Gå på auktion som semesteraktivitet

09 maj 2019 jonas olsson
Gå på auktion som semesteraktivitet

Att gå på loppis och auktion är en perfekt aktivitet under sommarsemestern för dig som gillar inredning eller funderar på att renovera. Oavsett om du är ute efter ett specifikt föremål eller känner dig mer spontan finns det alltid något som kan falla dig i smaken till ett förmånligt pris. Själva auktionen blir också en rolig upplevelse i sig och är mer spännande att besöka än de vanliga inredningsbutikerna. Auktioner och loppisar blir ett fyndigt sätt att skapa nya minnen – som du dessutom kan ta med dig hem.

 

Oslipade diamanter finns överallt

På auktioner och loppisar går det att finna allt mellan himmel och jord. Från modernt till antikt till något mitt emellan. Vissa saker behöver inte se så lockande ut vid första ögonkastet, men titta igen så ser du kanske potential till något mer. Med lite griffelfärg kan en gammal bricka förvandlas till en personlig kom-ihåg-tavla, en samling omaka ramar kan bli en charmig tavelvägg och med en ny klädsel skulle kanske en sliten fåtölj kunna platsa i ditt Gästrum.

 

Leta smart

Ett bra knep, om du redan vet vad du söker, kan vara att tänka på geografin. Beroende på var du befinner dig kan olika saker kosta olika mycket, det som är karaktäristiskt för ett visst område är ofta dyrare. Leta därför till exempel inte efter glas på en loppis i Nybro utan sök istället efter det på en auktion i Luleå. Om du är osäker på vad som är ett bra köp eller ej kan en effektiv metod vara att föreställa sig föremålet i ett annat sammanhang. Vasen framför dig kanske inte verkar så tilldragande just där den står för tillfället, men hur skulle den se ut i ditt vardagsrumsfönster? Eller kanske på köksbordet? Försök att tänka dig hur du skulle kunna använda de olika sakerna och vilka möjligheter som finns med dem.

 

Fler nyheter