Frihet på hjul!

17 maj 2019 jonas olsson
Frihet på hjul!

Det har varit populärt att köpa en liten stuga vid havet eller ett torp på landet för att hitta lugnet på helgerna och på semestern. Det är bara det att när livet händer och förändras vill färre och färre vara låsta vid en plats. Då är husbilen ett bra alternativ.

Åk dit där solen är, där resten av familjen eller vännerna är. Eller för den delen där aktiviteterna är. Det finns flera tillverkare av husbilar. Du kan antingen köpa en ny eller begagnad.

 

Oberoende

Visst är det så att du gärna vill lägga ner lite extra, ifall att? Ett par extra skor eller några böcker som kan vara bra att ha? När du flyger eller när du åker båt eller tåg kan du inte packa allt du behöver och framförallt det du tror att du behöver. Här finns en begränsad möjlighet att få med sina pinaler. Visst kan du betala extra på flyget och ha en vagn med väskor på tåget men det blir inte så lätt att resa. Reser du däremot i en husbil får du plats att packa en hel del extra utan att det märks.

 

Nära till allt

Eftersom vi svenskar tenderar att flytta allt oftare och testar nya jobb på andra orter är vi inte lika bundna till en plats som vi har varit tidigare. Barnen flyttar och barnbarnen bor på olika ställen. Med en husbil är du inte lika bunden som om du har en sommarstuga. Det blir lättare att vara flexibel och hälsa på.

Eftersom det finns så många fina rastplatser runt om i Sverige blir resan halva nöjet. Du kan planera in den vackraste utsikten och bästa möjligheterna att stanna till och övernatta på eftersom det är du som väljer. Vill du ha havsutsikt, vill du se staden, vill du se landsbygden? Du får allt och kan dessutom resa året runt.

Fler nyheter