Frakt för alla

05 december 2019 Lily Hansen
Frakt för alla

Världen både växer och blir mindre och mindre på en och samma gång. Ett paket som skickas från ett hörn i världen kan några dagar senare dyka upp på en helt annan plats. DHL är ett transportföretag som levererar omkring 1 502 000 000 paket varje år. Ja, det kommer inte som någon chock att dem är världsledande på unika logistiklösningar för såväl privatpersoner som företag. Företaget grundades år 1969 av Adrian Dalsey, Larry Hillblom och Robert Lynn. Tack vare sina 380 000 anställda kan DHL idag leverera paket, gods och logistiklösningar till över 220 länder runt om i världen.

 

 

Snabb och grön leverans

 

DHL erbjuder en högklassig och snabb leverans. En vanlig inrikes paketleverans med DHL tar ungefär 1-3 dagar, utrikes får man räkna med lite längre tid. Med DHL express erbjuds dessutom leverans redan nästföljande dag. De satsar även hårt på att minska sin klimatpåverkan. Senast år 2050 är målet att företagets koldioxidutsläpp ska vara nere på noll. En investeringarna för att främja klimatsmarta transportlösningar är tillvalet Skicka Grönt, där transporten kompenseras med satsningar på till exempel biodrivmedel. Utöver detta bidrar DHL med resurser till olika miljöprojekt, företaget har till exempel en önskan om att kunna plantera en miljon träd om året.

 

Skicka paket med DHL

Om du vill skicka ett paket med dhl gör du klokt i att jämföra priser för att hitta det allra bästa leveranserbjudandet. När du ska skicka ditt paket ska du förbereda genom att packa det med eget emballage. Därefter ska paketet vägas och mätas, så att du vet vilken paketstorlek du ska välja (från S till XL). Ju större paket, desto högre kostnad. Efter att du angett storlek och land ska du fylla i adress till såväl avsändare som mottagare. Betala frakten och klistra på adressetiketten och eventuella tulldokument på paketet. Det här kan du även få hjälp med hos ditt DHL-ombud, som fixar så att paketet skickas iväg.

Fler nyheter