Få fräsch andedräkt hos en tandhygienist i Odenplan

11 november 2021 patrick pettersson

editorial

Det finns vissa faktorer och omständigheter som verkligen kan förstöra ett mänskligt möte. Dålig andedräkt är en sådan omständighet. Att jobba tillsammans med någon som har dålig andedräkt kan vara en närmast fruktansvärd upplevelse. När du sitter mittemot någon som luktar som att den har ett dött djur i munnen är det svårt att hålla masken. Det kan vara svårt att berätta, men du kan droppa hintar. Som att fråga när den senast var hos tandhygienisten.

Du kan göra det subtilt. Kanske kan du själv säga att du har en tid hos en tandhygienist i Odenplan och styra in samtalet därifrån. Du kanske kan spela upp en fars och beklaga dig över hur mycket kritik du kommer få för din tandborstning. Därefter blir det naturligare att styra över frågan på hur din kollega egentligen tar hand om sina tänder. Ämnet har liksom redan etablerats och bomben om den dåliga andedräkten kommer närmare till hands.

image

Följ tandhygienistens råd

Du kanske kan rekommendera den tandhygienist du pratar om till din kollega. Säga saker som att “det skadar ju aldrig med ett besök” eller “man får ju alltid så goda råd för hur man ska hålla sin andedräkt god och fräsch”. Du kanske till och med har med dig ett visitkort från din tandhygienist du kan dela med dig av. Då får kollegan numret direkt i handen. Förstår hen nu inte vad du försöker säga så kanske du bara ska säga det rakt ut.

Många beklagar sig gärna inför ett besök hos en tandhygienist. Man blir dömd för hur man inte tar hand om sina tänder. Dock är det väl trots allt tandhygienistens jobb att göra så. Hen vill bara ditt och dina tänders bästa. Det är tandhygienistens jobb att berätta hur du bäst tar hand om dina tänder. Om du väljer att följa dem eller inte är upp till dig.

Fler nyheter