En månlampa är lika mycket en vacker inredningsdetalj som det är en ljuskälla

04 januari 2022 Cecilia Olsson

advertorial

Månlampor är intressanta lampor som kan anpassas efter rummet de står i. Som man hör på namnet så liknar den lilla lampan månen till utseende och framförallt när den är tänd träder ett mönster fram som ser ut som månens yta. Många månlampor erbjuder dessutom möjligheten att ändra färg, det gör att den kan anpassas efter allt från inredning till humör. Även ljusstyrkan går att justera vilket gör den till en perfekt nattlampa och även stämningssättare. 

Månlampan är en vacker luskälla till vardagsrum och sovrum

Hos DinGadget hittar man månlampor i flera storlekar med möjligheten att växla mellan sexton olika färger. Man kan enkelt ändra färg med den medföljande fjärrkontrollen, vilket innebär att man med ett knapptryck kan förändra stämningen i rummet. Behöver man plötsligt mer ljus i rummet så är det bara att höja ljusstyrkan och välja en ljus färg på fjärrkontrollen. Vill man istället släcka ner utan att det ska bli helt mörkt i rummet för att skapa en mysig och rogivande atmosfär så kan man sänka ljusstyrkan och välja en varm färg på fjärrkontrollen. 

image

Lampan står på ett stilrent stativ i trä men kan även användas utan stativet eftersom den inte behöver vara inkopplad via en sladd för att ändå kunna lysa. Man laddar smidigt upp lampan med en USB-kabel och sedan kan den lysa i upp till åtta timmar.

Anpassa lampans sken så att den blir en trygghet i natten

Eftersom månlampan går att variera både gällande färg och ljusstyrka så är det en perfekt lampa att ha som nattlampa. Vare sig man är vuxen eller ett barn så kan det kännas tryggt att sova med svag belysning i rummet om man skulle vakna mitt i mörka natten. En månlampa ger hela tiden ifrån sig ett behagligt ljussken och går dessutom att bära med sig om man skulle behöva kliva upp under natten. 

Fler nyheter