De banar väg för människorna

11 oktober 2019 william eriksson
De banar väg för människorna

De tillverkas i mängder och används på många olika ställen exempelvis på flygplatser och andra stationer eller på olika arbetsplatser. En del av dem underlättar för människor att ta sig fram på stora ytor. Andra underlättar när stora kartonger eller plastbackar ska förflyttas på en arbetsplats. Det som åsyftas här är förstås rullbanor i alla de slag. Det kan vara allt ifrån flera meter långa rulltrappor till mindre flexibanor med stålrullar. Det finns ett flertal nätbutiker som erbjuder dessa varor till varierande priser. Tillbehör finns också att tillgå, till exempel rullsats och duplexrullprofil. 

 

 

När det slutar rulla

 

De flesta har nog varit med om frustrationen när en sådan rullbana slutar fungera. Kanske har man förlitat sig på dess funktion när man ska upp en våning och vill slippa få andan i halsen, men blir tvungen att ta de sista stegen på egen fot. Kanske har man hoppats på att få en extra skjuts av den långa rullbanan när man skyndar till flyget med handbagaget i släptåg – och de sista metrarna tvingas springa. Det skapar irritation hos många, och i de allra värsta fallen skapar det panik eller vredesutbrott. Inte desto mindre skapar det frustration hos företagen som äger rullbanorna, om de får skulden för att rullbanorna inte fungerar. 

 

En service som får det att rulla på

 

Det finns dock lösningar på problemet med rullbanor som slutat rulla. En del reparatörer har specialiserat sig på just rullbanor. Så när en rullbana börjar gnissla och hacka för mycket eller rent av stannar helt, kan ägaren vända sig till ett sådant företag och låta reparera eller byta ut den. Ett av dessa företag är Rulltrappservice AB som reparerar och bygger om alla möjliga rullbanor i hela Norden. De säljer även begagnade rulltrappor, vilket kan ses som ett miljömedvetet alternativ till att köpa nya. 

Fler nyheter