Bygg en egen by av modulhus

20 juli 2021 Lily Hansen

Du kanske redan vet det mesta du behöver veta om modulhus. Men om modulhus mot förmodan skulle vara någonting nytt för dig kommer här lite information. Du som redan kan allt får stå ut med lite modulhusrepetition helt enkelt. 

Det primära syftet med modulhus är förstås att erbjuda tillfälliga och kostnadseffektiva lokaler. Ofta beställer man ett modulhus när man är så kallat “mellan” två olika lokaler. Till exempel om man håller på att flytta en verksamhet och behöver lämna de gamla lokalerna en tid innan man kan flytta in i de nya.  

Då kan man förflytta verksamheten till ett modulhus under de här veckorna. När de nya lokalerna står färdiga packas modulhuset tillbaka och skickas tillbaka till leverantören. Det är på så vis otroligt praktiskt. Modulhus tillverkar man i fabriker och det enda man behöver göra på plats är att montera dem. Inte lägga golv, inte spika brädor och göra allt från grunden. Det är bara att slå upp det tillfälliga huset så länge man behöver det. 

 

 

Ett lika bra komplement

Men ett modulhus måste naturligtvis inte fungera på ovanstående sätt. Det kan lika gärna fungera som ett komplement. Många skolor har till exempel väldigt stor nytta av ett modulhus vid sidan om ordinarie lokaler. I modulhuset kan de förlägga till exempel slöjd- eller musiklektionerna för att på så vis inte störa lektionerna som äger rum i huvudbyggnaden. Där behövs såklart studiero. 

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan göra med modulhus. Har du helt obegränsade resurser skulle du kunna ha riktigt kul. Då hade du kunnat beställa hem ett helt bostadsområde av modulhus. Det är lite som att skapa sig ett eget dockhus, fast i naturlig storlek. Det är kanske så man får göra den dagen som zombies eller klimat har förstört de byar och städer vi har idag.

Fler nyheter