Barndomsdrömmen

18 mars 2019 Martha Andersson
Barndomsdrömmen

Drömde du som barn om att ha hela rummet tapetserat med idolen, med bilder på hästar eller affischer föreställandes kaniner, men var hänvisad till Kamrat postens önskebild? Du var inte ensam!

Men varför inte uppfylla drömmen om ett affischerat hem i vuxen ålder? Du kan naturligtvis lämna idol-bilderna därhän, även om det alltid är mysigt med en liten påminnelse om ens forna jag, manifesterat någonstans i hemmet…

https://sohu-shop.se/shop/affischer-7s1.html finns affischer för alla smaker. Köp flera, och matcha och missmatcha för en personlig touch i lägenheten eller huset. Mot en vägg tapetserad eller målad i en lugn, harmonisk färg, kan det i princip inte bli för mycket bilder. Matcha  i storlek eller ha olika format, det blir lika bra vilket som. Är de lika stora ser det bättre ut om de är symmetriskt uppsatta på väggen, och asymmetriskt om det handlar om affischer i olika format. Men det är såklart till syvende och sist en smaksak. Om du vill att de kontrasterar eller harmonierar i relation är upp till dig. Kanske kan du göra på olika sätt i olika rum? Är en fondvägg av illustrationer något för dig? 

Kanske känner du dig lockad av tanken, men rädd för att intrycket sedan ska bli för kaotiskt eller ostädat? Ett tips är att, innan du sätter upp dina posters, kopiera in dem i till exempel ett indesign-dokument och göra ett litet kollage: på så sätt kan du enkelt testa att flytta runt affischerna och pröva olika möjligheter och lösningar. Du får bra överblick och kan sedan överföra visionen på datorn till din faktiska vägg.

För att ge ett mer städat och harmoniskt helhetsintryck kan det också vara en idé att glasa in dina affischer. Känslan, både för de människor som ser dem, och för dig själv, blir ett mer genomfört och medvetet inredningsval, än barndomens vävtapet täckt med pojkband och hajar.

Fler nyheter