Använd tidlös design på din belysning

15 maj 2019 Linda Edgarsson
Använd tidlös design på din belysning

När man ska inreda ett rum är belysningen en viktig del för många. Beroende på vilket rum man inreder finns vissa klassiska önskemål om hur starkt ljus man vill ha. I kök och badrum innehas ofta de flesta belysningspunkter, av naturliga skäl. I köket är det viktigt att ha det väl upplyst för att kunna se när man tillreder mat och även kunna städa ordentligt och hålla rent och snyggt. Det är även en inredningsdetalj i kök då man kan belysa vissa delar av köket för att skapa en känsla eller framhäva något som man tycker är fint.

I kök och badrum har de flesta valt att sätta spotlights och man har på så sätt flest ”anonyma” ljuskällor. De lyser upp mycket, tar ingen plats och är lätta att hålla rena. I badrum är stark belysning också viktig. Här vill man kunna se ordentligt när man tar hand om sig själv, sminkar sig, rakar sig, klipper naglar och dylikt.

När vi sedan kommer till ”trivselrummen” brukar det skilja sig mer åt och lampornas utseende och form får en mer framträdande roll. Här är både ljusets styrka, utformning och färg viktig. Lampan blir som en möbel. Ganska ofta kan man genom en lampa märka vilken typ av stil folk gillar och hur viktig inredningen i just deras hem är.

Många byter stil ofta och då kanske kostnaden för lampor och skärmar inte bör vara för stor. Medan vissa vill ha en mer tidlös design och investerar en eller två gånger. Är man klar över vilken stil man tycker om och har hittat rummets rätta känsla kan man gott kosta på sig en dyrare designlampa som håller år efter år.

Det finns även lampor med en design som smälter in i många olika stilar. &Tradition är ett exempel på en typisk tidlös lampa som passar in i de allra flesta stilar. Just nu finns även en hel del modeller till nedsatt pris.

Fler nyheter