3PL: vad det är, varför du behöver en och hur du väljer rätt leverantör!

24 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Vad är 3PL? 3PL står för Third Party Logistics och är en leverantör som erbjuder logistiktjänster till företag, såsom till exempel Hillmers Logistik (https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl). Det finns många olika anledningar till varför du kan behöva en 3PL, men den vanligaste är att du inte har resurser eller arbetskraft för att göra allting själv. 3PL-leverantörer finns i alla former och storlekar, så det är viktigt att göra din research innan du väljer en. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad 3PL är, varför du behöver en och hur du väljer rätt leverantör!

Hur du väljer rätt 3PL-leverantör

Det finns många 3PL-leverantörer, så hur väljer du rätt? Det viktigaste är att se till att de erbjuder de tjänster som du behöver. Olika 3PL-leverantörer erbjuder olika tjänster, så det är viktigt att hitta en som är specialiserad på det du behöver. En annan viktig faktor att ta hänsyn till är prissättningen. Vissa 3PL-leverantörer tar betalt per timme, medan andra har en månadsavgift. Det är viktigt att hitta en som passar inom din budget. Slutligen ska du se till att läsa recensioner av olika 3PL-leverantörer innan du fattar ditt beslut!

3PL

Varför du behöver 3PL

Det finns många fördelar med att använda en 3PL-leverantör. Den kanske mest uppenbara fördelen är att det frigör din tid så att du kan fokusera på andra aspekter av din verksamhet. 3PL-leverantörer har också resurser och arbetskraft för att få jobbet gjort snabbt och effektivt. Dessutom har 3PL-leverantörer ofta tillgång till rabatter som du inte skulle kunna få på egen hand. Genom att använda en 3PL-leverantör kan du spara pengar samtidigt som du får den högkvalitativa service du behöver.

Det finns många skäl att använda en 3PL-leverantör. I det här blogginlägget har vi diskuterat tre av de viktigaste: de frigör din tid, de är effektivare och de har ofta tillgång till rabatter. Om du letar efter ett sätt att förbättra din verksamhet, överväg att anlita en 3PL-leverantör.

Fler nyheter